ויטלו טונטו – עגל ברוטב טונה-צלפים

ויטלו טונטו – עגל ברוטב טונה-צלפים
ויטלו טונטו – עגל ברוטב טונה-צלפים

המצרכים

מצרכים ל-4 מנות:
לבשר:
600 גרם בשר עגל, רגל או ירכה
1 גבעול סלרי
1 בצל בינוני
1 גזר
1 כוס יין לבן יבש
מלח לפי הטעם
לרוטב:
2 חלמונים
מיץ מ- 1/2 לימון
1 ו1/2 כוסות שמן זית
3 קופסאות טונה ריו מרה בשמן זית 80 גרם
4 חתיכות אנשובי משומר
1 כף צלפים משומרים בחומץ, מסוננים היטב
מלח
פלפל שחור

Stampa Ricetta

ויטלו טונטו – עגל ברוטב טונה-צלפים

שתפו את המתכון

ספרו לחברים

הכנה

    1. מרתיחים 2 ליטר מים. שוטפים את הירקות וחותכים אותם לחתיכות גדולות. מוסיפים למים את הבשר, הירקות והיין ומתבלים במלח. מבשלים במשך ½1 שעות ומניחים לציר להתקרר.

    2. מכינים מיונז ביתי: שמים בקערה או במעבד מזון את החלמונים, קמצוץ מלח ופלפל וכמה טיפות ממיץ הלימון ומערבבים. מתחילים לאט ומגבירים מהירות, תוך טפטוף איטי של שמן הזית. כאשר הרוטב מתחיל להסמיך, מוסיפים את שאר מיץ הלימון בהדרגה, מעט בכל פעם. אם המיונז מתקרש, שמים חלמון ביצה בקערה נקייה, מקציפים במהירות ומוסיפים את המיונז הקרוש בהדרגה, מעט בכל פעם. לקיצור התהליך אפשר להשתמש ב-250 גרם מיונז מוכן.

    3. כאשר המיונז מוכן, מוסיפים את הטונה, האנשובי והצלפים ומעבדים את המצרכים כדקה עד לקבלת רוטב חלק וקטיפתי. אם רוצים שרוטב הטונה יהיה חלק יותר, אפשר להוסיף לו כמה כפיות מהציר שבו התבשל הבשר, לאחר שזה התקרר. אפשר גם להפוך אותו לקליל יותר ולהוסיף לו כמה חתיכות מהירקות המבושלים של הציר. במקרה כזה, יש לעבד את כל המצרכים שוב.

    4. כשהבשר התקרר, מוציאים אותו מהציר, פורסים אותו לפרוסות דקות ומסדרים אותן על קערת הגשה. יוצקים את הרוטב מעל ומניחים לטעמים להיספג במשך שעה אחת לפחות במקום קריר לפני שמגישים.

המתכונים הקליק ביותר