מאפה טונה ברוטב ירוק

מאפה טונה ברוטב ירוק
מאפה טונה ברוטב ירוק

המצרכים

מצרכים ל-4 מנות:
3 תפוחי אדמה מבושלים
2 כפיות גבינת פרמזן מגוררת
2 ביצים
2 קופסאות טונה ריו מרה בשמן זית 160 גרם
1 צרור פטרוזיליה גדול
3 חתיכות אנשובי
1 כפית צלפים
3 כפות שמן זית כתית מעולה
125 גרם יוגורט סמיך
חסה ערבית
מלח

Stampa Ricetta

מאפה טונה ברוטב ירוק

שתפו את המתכון

ספרו לחברים

הכנה

    1. מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים. מניחים בקערת ערבוב ומוסיפים את גבינת הפרמזן וביצה אחת.

    2. מחממים תנור ל-200 מעלות. מסננים את הטונה היטב, מפוררים אותה במזלג ומערבבים עם הבלילה עד לקבלת תערובת אחידה.

    3. יוצקים את התערובת על רדיד אלומיניום ומעצבים בצורת כיכר. מגלגלים את הקציץ ברדיד האלומיניום ומוודאים ששני הקצוות סגורים היטב. אופים בתנור חם במשך כ-30 דקות.

    4. בזמן שהקציץ נאפה מבשלים ביצה קשה. מועכים את הביצה ומערבבים אותה עם הפטרוזיליה, האנשובי, הצלפים, שמן הזית וקמצוץ מלח. מוסיפים את היוגורט ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב עדין וטעים.

    5. כשהקציץ מוכן, מניחים לו להתקרר. לאחר מכן, פורסים ומגישים על מצע חסה ויוצקים את הרוטב מעל.

המתכונים הקליק ביותר