סלט פנצנלה עם טונה

סלט פנצנלה עם טונה
סלט פנצנלה עם טונה

המצרכים

מצרכים ל-4 מנות:
1 כיכר לחם כפרי בן יום אחד
2 עגבניות
1 בצל לבן
4 צנוניות
1 גבעול סלרי
1 חופן עלי בזיליקום טריים קרועים, ועוד קצת לקישוט
2 כפות חומץ בן יין אדום
4 כפות שמן זית כתית מעולה
2 קופסאות טונה ריו מרה בשמן זית 160 גרם
מלח
פלפל שחור

Stampa Ricetta

סלט פנצנלה עם טונה

שתפו את המתכון

ספרו לחברים

הכנה

    1. פורסים את הלחם וקורעים אותו לחתיכות קטנות.

    2. חותכים לפרוסות דקות את העגבניות, הבצל, הצנוניות והסלרי. מערבבים הכול בקערה גדולה ומוסיפים את הבזיליקום ואת הלחם. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מזלפים חומץ בן יין אדום ושמן זית. מערבבים ומוודאים שהרוטב מכסה היטב את כל התערובת.

    3. מסננים את הטונה, מפוררים ומערבבים היטב עם הסלט. מקשטים בעלי הבזיליקום ומגישים.

    היסטוריה:

    פנצנלה היא מנת קיץ האופיינית לטוסקנה ולמרכז איטליה. במתכון המקורי משתמשים בלחם בן יום אחד הטבול במים, מלפפונים, בצל אדום ובזיליקום. הסלט מתובל בשפע של שמן זית כתית מעולה, וכן בחומץ ובמלח. כיום מכינים את המנה עם עגבניות טריות, זיתים, וכמו במתכון זה – עם טונה.

המתכונים הקליק ביותר